Днес, във века на интернет, при наличието на огромното изобилие от медийни канали, социални мрежи, платформи и приложения за онлайн комуникация, възможностите на всеки от нас да общува от разстояние, са буквално неограничени. Наред с достъпните цени за реклама, които предлагат социалните мрежи, фирмите обаче все още предпочитат и традиционната печатна реклама. В тази статия ще кажем защо според нас това е правилно решение.

Бизнес целите в днешно време – борбата за вниманието на потребителя е по-жестока от всякога

Въпреки огромния нов инструментариум на новите технологии. Рекламните цели на бизнеса са все така ориентирани към разширяването на аудиторията, до която да достига. Да, има и други цели, които си поставят различните бизнеси, но това все още си е основната според нас. Достигането до колкото се може повече клиенти, възползвайки се и инвестирайки в гореописаните методи са насочени към крайната цел. Тя е по-високи обороти, увеличаване на паричния поток и в крайна сметка, по-добри печалби.

Защо печатната реклама все още е от значение?

Традиционната печатна реклама има своето значение, влияние и ефективност и това е безспорен факт. Именно тя, представена от каталозиброшуривизитки, папки, постери, плакати, билбордове, флаери, транспаранти, брандирано работно облекло и др. е знак за сериозността на една фирма и съдейства за нейния имидж. По лесно обясними причини голяма част от хората все още предпочитат докосването до хартия, пред четенето на дигитализирани издания. За да достигнем до бизнеса, ние реално трябва да достигнем до човека, който стои зад него. Човекът със своите индивидуални качества и сетива.

И от тук идва отговорът на въпроса защо не е отживелица печатната реклама. Физическият контакт с материалите. Както и това, че печатните материали имат своите реални предметни изражения. Те са функционални и разнообразни, нещо което можем да видим на живо, да пипнем и да използваме по предназначение. Те са незаменими и няма как да бъдат отживелица.

Обобщение

Изборът да рекламираме чрез печатна реклама носи със себе си директни ползи, които никой монитор не би могъл да предложи. Да разполагаш с информация „черно на бяло“ в много моменти може да бъде решаващ фактор по пътя към успеха.